Il Cellese
Passion, nærvær og hårdt arbejde
Sergio Sardelli var kun 20 år gammel, da han gik til hans forældre for at låne penge til at starte hans livsværk – en vingård i Siena i hjertet af det berømte område Toscana i Italien – lige mellem Lucca og Firenze.
Jeg har sjældent mødt et så nærværende og passioneret menneske i mine 17 år som vinimportør, så Sergio tog mig med storm fra allerførste kontakt. Han ringede til mig på anbefaling fra en god kollega i branchen, som vidste, jeg søgte en top producent i Chianti land.
Efter kun to samtaler besluttede Sergio sig for at flyve herop ugen efter, så vi fik mødt hinanden, snakket og smagt hans vine – det fortryder jeg absolut ikke, jeg gjorde!
På skrånende marker dyrker han de flotte druer, som ender med at blive til dels en let rosa hvidvin (Albino) – rosa fordi den er lavet på Sangiovese og dels meget flotte rødvine som Chianti Classico, Chianti Classico Riserva og hans Supertoscaner “Pictus”, som er den suverænt bedste, jeg har smagt i den kategori!!!!!
Il Cellese er mere end blot en fantastisk vingård – Sergio driver nu hotel, restaurant og arrangerer guidede ture i området – det omfatter jagt, fiskeri, kokkeskole, trøffeljagt med hunde, cykelture og golfbaner for at nævne nogle af de mange spændende oplevelser, man kan få dernede.
Navnet Il Cellese stammer fra 1500-tallet, hvor kirken ejede dette smukke område i bjergene omkring Chianti – her boede en flok dedikerede landmænd, som dyrkede jorden med stor respekt – disse mænd fik navnet Cellesi´er, da de boede i meget små rum kaldet “Cells” og Sergio fandt det passende at bevare dette historiske islæt.
At Sergio og hans team forstår at udnytte jorden optimalt er meget tydeligt – jeg har smagt rigtig mange vine fra Toscana de sidste 17 år, men aldrig en hel serie hvor samtlige vine står så knivskarpt i stil og kvalitet – det samme gælder hans meget fine og noget dyre Extra Virgine Olive Oil N 1, som kun kan købes i meget små mængder – vi snakker om ca 50 flasker årligt til Danmark.
Og, så fik jeg muligheden for at lave en fantastisk aften med Sergio i Kolding i starten af juni måned – han sendte to kasser herop af alle vine, så jeg inviterede 25 mennesker til en forrygende Winemakers Evening, hvor Sergio og jeg lavede hver to retter – varmrøget laks, risotto, pasta og Greater Omaha BBQ Culotte på grill – for de som var med denne aften, blev den en af de aftner, de aldrig glemmer.
Læs mere om eventen her………….(indsæt link til portfolio siden)
Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.