Autentisk italiensk aften med Sergio Sardelli & Kim Hedemann
Fredag d. 16. juni dannede de flotte lokaler hos Dane-Wood på Lyshøj Allé i Kolding rammerne for en fantastisk og særdeles autentisk italiensk aften, hvor vi var så heldige at have besøg af Sergio Sardelli, som ejer vingården Il Cellese i Siena, Toscana – på toppen af Chianti lige mellem Lucca og Firenze.
Sergio insisterede på at lave 2 lokale retter og jeg havde styr på snacks, forret og kødet, så det kunne ikke gå helt galt – og det gjorde det bestemt heller ikke……..!
En sådan aften starter med at gæsterne ankommer mellem 18:30 og 19:00, hvor de bliver budt velkommen med et glas iskold og let perlende rosé – flankeret af min kære mors kanapéer – gæsterne nyder denne uformelle og rolige start på en hyggelig aften og man får lige hilst på hinanden.
Når alle er vel ankommet, bliver gæsterne budt velkommen af undertegnede og jeg introducerer Sergio for de spændte gæster og omvendt. Jeg fortæller lidt om mødet med Sergio, vores fælles værdier og vores strategi for det fremtidige samarbejde – så er vi klar og ved at være godt sultne.
Lokalet er perfekt til dette intime selskab på 25 gæster og borddækningen er klaret af mine kreative kæreste og gode veninder, mens Sergio og jeg havde travlt i køkkenet med de mange forberedelser.
Middagen starter med et kort indlæg af Sergio, som præsenterer aftenens første vin – en sart rosa hvidvin ved navn Albino lavet på ren Sangiovese Bianco. Alt imens har jeg fået den rimmede og varmrøgede laks af grillen, så vi kan indlede første servering – laksen står flot alene, men her valgte vi at servere den med frisk brød fra Lagkagehuset, hvorefter Sergio gik rundt og med nænsom hånd hældte hans fine Olive Oil N1 på laksen – det gjorde ikke oplevelsen mindre intens og folk ville meget gerne bestille den eksklusive olie, der laves i meget begrænset omfang.
Stemningen begynder nu at blive dejlig løs og hjemlig – præcis som jeg gerne vil køre mine events – gæsterne skal have følelsen af, at være hjemme hos mig privat til en festlig aften – det giver nærvær og skaber relationer mellem mine gæster.
Sergio har været i køkkenet sammen med mig det meste af dagen, så nu er det på tide at lade ham servere hans to lokale Toscanske retter – vi startede med en risotto med græskar – tilberedt perfekt og al dente som den skal være!
Herefter en dejlig pasta med tomat sauce, frisk Basilikum og selvfølgelig revet Parmesan på toppen – så var bunden lagt og stemningen steg støt hen over bordene.
Til både Risotto og pasta fik gæsterne Chianti Classico – nogle havde stadig lidt hvidvin i glasset og kunne så smage forskellen på de to typer vine til to relativ lette retter mad.
Tiden var så kommet til de perfekt grillede okse culotter fra Nebraska – Greater Omaha hedder dette fine kød, som min kødpusher nu er fast leverandør af til alle events, hvor der skal bruges kød af høj kvalitet.
Jeg havde vanen tro arbejdet på min sauce siden aftenen før – det tager lang tid at lave en perfekt sauce og det koster rigtig mange flasker rød og Portvin at ramme den lige i skabet – når løg, urter og fond har kogt med to flasker rødvin en 3-4 timer, sies det hele og den resterende væske reduceres stille og roligt – så kommer der en flaske Portvin eller to i dette og reduceringen fortsætter en 3-4 timer!!!!
Når der så efterhånden kun er 3-4 dl. kraftig sauce/glace tilbage i gryden, ja så forkæles den med rigelig fløde og en smule smør inden servering…..det gør ikke ondt at synke, som flere af gæsterne udtrykte det.
Til kødet og de mange slags sommerlige salater serverede vi Sergios topvin “Pictus”, som er en såkaldt Supertoskaner – et begreb der dækker over vine, som ikke kan holde sig indenfor de stramme DOC og DOCG regler og som derfor får prædikatet IGT (Indicacione Geographica Typica).
Jeg skal hilse og sige, det smager godt – og jeg har i sandhed smagt mange af den slags vine, men aldrig en så flot balanceret vin – en fyldig og dejlig vin pakket ind i silkebløde tanniner og perfekt til denne ret.
Og herefter starter festen for alvor, alle kender nu hinanden, alle ved en helt masse om vin, alle er mætte, glade og slapper af efter en god middag med festlige indlæg, røverhistorier og to nærværende værter, som hele tiden har én opgave – at skabe god stemning helt nede på jorden så alle føler sig velkomne.
Sergio havde sendt rigelig med vin, men det er ikke nogen hemmelighed, at der ikke var nogen flasker tilbage dagen efter – vi forstår stadig ikke helt, hvor pokker de blev af 🙂
Dagen efter sov vi lidt længe og stod så med et nyt event på Vinbaren i Kolding for et mindre selskab – dejlig afslutning på Sergios besøg i Danmark og jeg glæder mig allerede til det næste, så vi igen kan sprede hygge.