Vin til kalkun
Står menuen på kalkun, men vinen mangler? Få et par gode råd til vin til kalkun her – eller besøg os for et specifikt vin-valg, der går perfekt i spænd med din tilberedning.
Kalkun er lyst kød, som er meget mildt på grund af det lave fedtindhold. Derfor skal du være forsigtig med at vælge en vin, der dominerer smagen og løber med opmærksomheden. En mild hvidvin eller en mild Pinot Noir er derfor de umiddelbare valg, men omvendt er der så mange måder at tilberede kalkunen på, at dit valg af vin ofte afhænger af tilbehøret.
Et godt råd er at huske, kalkunen i sig selv er fedtfattig, hvorfor vinen gerne må have lidt smag og fylde, der kompenserer – dog uden at blive for kraftig eller have for skarp en syreprofil.
Hvilken vintype er god til kalkun?
Hvis dine køkkengerninger peger i den klassiske retning, og du f.eks. tilbereder en helstegt kalkun med den populære waldorfsalat og mørk sauce, bør du holde øje med vine som førnævnte Pinot Noir eller anden rødvin, som ikke er for kraftig, og hører hjemme i den lavere ende på tanniner og garvesyre.
Søger du vin til kalkun, der tilberedes krydret eller med smag af enten citrus eller orange, er hvidvin velegnet. Hvidvinen må gerne være en Chardonnay eller Riesling med let sødme. Husk at denne type tilberedning også fungerer med en elegant og let rosévin til kalkunen.
Få den perfekte flaske vin med hjem
Du har rigt med muligheder for at finde den perfekte vin til kalkunen. Meget afhænger dog af dine valg i forhold til tilbehør og tilberedning. Vi anbefaler dig derfor at fortælle os nærmere om, hvad du har af planer i køkkenet.
Se udvalget herunder, eller kontakt os og hør nærmere – og få den helt perfekte vin til kalkun.
Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.