Vin til kylling
Kylling er en populær ret i de danske hjem, men hvordan vælger du vin til kylling?
Vi har masser af gode vine, der passer perfekt ind i tilberedningen, hvad enten din kylling serveres med let eller tungere tilbehør. Vi vejleder dig gerne, så du får en unik oplevelse fra dit valg af vin til kyllingen.
Huskereglen er, at fjerkræet aldrig bør serveres med kraftig vin, men derimod et mere mildt valg. Hvilket valg du skal træffe, afhænger dog af, hvordan du tilbereder din ret.
Den perfekte vin til både friske og fyldige kyllingeretter
Planlægger du en lettere og lys ret med vægt på citrus-nuancer, salat eller traditionelle grøntsager, vil en hvidvin akkompagnere smagen på glimrende vis. Tænk på vine som Chardonnay eller Riesling, der hverken er for tørre eller søde – og derfor ikke vil dominere retten.
Planlægger du at servere kyllingen med kraftigere tilbehør som f.eks. stegte svampe, bacon, mørke (måske krydrede) grøntsager og en kraftig sauce, bør du tænke i rødvine. Overvej en Pinot Noir, hvor garvesyren ikke er for høj.
Selvom Pinot Noir er det oplagte valg, anbefaler vi gerne øvrige rødvine, der med garanti nok skal være retten værdig – som f.eks. en Morgon eller Merlot.
Lad os hjælpe
Som nævnt afhænger dit vin-valg af tilberedning og ingredienser. Det er derfor lettere at finde den perfekte vin til kylling, hvis du fortæller os, om det du serverer er med masser af krydderier, med rødvinssauce, i mexicansk inspireret stil, med pasta eller som kylling masala ret. Dine valg bringer dig igennem et bredt spektrum af både røde og hvide vine eller sågar rosé til de lidt dristige sjæle.
Se udvalget herunder – og få den perfekte vin til kylling med hjem.
Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.