Beskrivelse
Historie
Som flying winemaker i bl. a. Mosel fik Ben Riggs øjnene op for denne type off-dry (eller let sødlig) tysk hvidvin fra Mosel regionen. Ben var både fascineret over den syrlige sødme vinene indeholdt, men også dens egenskaber sammen med mad. Ben gik i årene efter i gang med at efterligne tyskernes produktionsmetode – fra beskæring til druepres og det efterfølgende arbejde i vinkælderen, hvor vinene skulle stå deres endelige prøve.
Vingården
I Flere år har Ben Riggs haft øjnene fæstnet på muligheden for at finde den perfekte kold-klimatiske vingård, hvor han ville dyrke frugt af høj kvalitet, for at lave en German style, off-dry Riesling. ”Yacca Paddock” vingården, er lige præcis det sted; Scott Hicks og Kerry Heisen-Hicks’ vingård, som ligger i Kuitpo regionen i det sydlige Mount Loftly, i Adelaide Hills i Syd Australien. I cirka 360 meter over havets overflade, er ”Yacca Paddock” i gennemsnit 2,5 ºC køligere end McLaren Vale. Der er plantet stokke på en tør jord over en grus base, og marken vender mod nord/nordøst, hvilket giver druerne adgang til morgensolen, som er essentielt for modningen af druerne.
Vinene er primært plantet på et Ballerina shoot espalier, hvilket hjælper til åbningen af løvtaget som giver frugten adgang til sol og giver en ligeligt fordelt modning. Vinen er plantet moderat og forholdsvis tæt, til 2,75 meter rækker med 1,5 meter mellem vinene i hvert panel. Rieslingen er Geisenheim 140’s kloning, som specifikt er valgt ud fra dens smags profil.
Vinen
Lavet som en off-dry German style Riesling, blev druerne håndplukket og presset i hele bunker. Druerne blev høstet tidligt for at sikre at resultatet af saften var lav på indholdet af karbolsyre. Saften er koldpresset, som efterlader mosten en smule uklar, hvilket giver det bedste grundlag for gæringsprocessen. Gæringen fortsættes ind til den perfekte balance mellem, alkohol, syre, sukker og smag er nået, hvor vinen så bliver kølet ned for at stoppe gæringen. Efter vinen er blevet gjort klarere, kommer den på flaske og udgivet. Den er delikat for næsen, med sine blomster noter og citrus aroma, hvor den for ganen virker som at bide i et friskt æble, hvilket betyder en henrivende kombination af sødme, med en gennemtrængende skarphed og balance.