Beskrivelse
Denne flotte og kraftige Tanagra Wine Single Vineyard Cabernet Sauvignon er rendyrket Cabernet, når det er allerbedst.
Vinavl:
Vingård: Nordvendt, let skrånende vinmark omgivet af fynbos veld i Karoo i næsten 140 m højde.
Vinstokke: 3 ha plantet i 1998; Rootstock 101/14: 10.000 vinstokke i rækker fra nord-syd, opbundet i et system med 5 wires.
Vanding: Mikro kunstvandingssystem
Vækst: Lille til mellemstor krone; siden 2010 årlig beskæring og ”fornyelse” af vinstokkene, så de kun har 2-3 skud (traditionel Guyot-beskæring), hvilket giver plads til mere koncentrerede frugter.
Høsten af Tanagra Wine Single Vineyard Cabernet Sauvignon
Ved den optimale modning af druerne håndplukkes kun de bedste druer til denne Tanagra Wine Single Vineyard Cabernet Sauvignon. Udbytte: 4-5 tons/ha
Produktion: ”Minimal indblanding og naturlig gæring”
De nyhøstede druer nedkøles natten over i et lagerrum ved 10° C. Derefter håndsorteres druerne, før de afstilkes.
De hele druer pumpes ind i en åben top tank (uden nogen grønne stilke). Her macereres de (skallen) i omkring 4 dage, så de nedkølede druer udtrækker farve og fenol inden den primære gæring.
Gæring gennem naturlig (vild) gær, så snart druerne når stuetemperatur.
Manuel punch down af den gærende druesaft i en 5 ton åben top tank 3 gange dagligt, indtil gæringen er færdig.
Gæring på skallen indtil tør (omkring 0 brix – ca. 3.0 g/l restsukker).
Blid presning af skallen og malolaktisk gæring på 225 L neutrale, franske egefade.
Efter den malolaktiske gæring omstikkes vinen og modner på 225 L neutrale, franske egefade i 12 måneder (hvilket tillader en træmodning uden at tilføje træ til vinen).
15% alc., PH 3,72, RS 3,8, TA 5,3.
Smag:
Denne Tanagra Wine Single Vineyard Cabernet Sauvignon har en rubinrød farve og næsen afslører mørke frugter – blommer, jordbær og en antydning af krydderier. Afslutningen er rig på milde tanniner og frugt.
Anbefales til:
En favorit til oksefilet (og kartoffelgratin og bønner) eller boeuf bourguignon eller til andet rødt kød. Den passer generelt til alle retter, der passer til en frugtig og intens rødvin. Den passer knap så meget til meget stærk, krydret mad (her anbefaler vi hellere Tanagra Shiraz eller Tanagra Carah).