Beskrivelse
Historie
Da Ben stadig var rejsende som flying winemaker, var der på hans liste over foretrukne vinlande og områder særlig et, han faldt for – det centrale og sydlige Italien.
Det var her, hans kærlighed for Montepulciano begyndte og herfra han lod sig inspirere til at lave sin egen Aussie udgave på druer dyrket i Adelaide Hills i det sydlige Australien.
Montepulciano er både navnet på en drue og navnet på en by i Toscana – det skaber ofte lidt forvirring, da de to ting ikke er forbundet! Alt hvad Ben ved er – det er en fantastisk vin.
Vingården
Alle druer til denne Montepulciano er dyrket på Kersbrook Vineyard, som ligger mellem Kersbrook og Williamstown i Adelaide Hills. Beliggende i kun 300 mtr højde er nedbøren ringe og varmen højere end de øvrige regioner, hvilket sikrer optimal modning af denne drue.
Druerne modnes tidligere og har langt højere indhold af de gode tanniner samt en noget blødere syre end andre vine – alt sammen med til at give en vin i perfekt balance.
Vinen
Typisk er vine lavet på denne drue full bodied med en mørk farve, krydrede og fede med et højt indhold af tanniner. Det skader ikke at lade dem ligge et par år i flasken, inden man nyder dem til italienske retter og modne kraftige oste.
I smagen er det toner af let peber, tørrede krydderier som Oregano efterfulgt af hindbær og friske røde bær, som komplimenteres flot af den sarte syre og de bløde tanniner.